Neem contact met ons op info@hk-green.eu

Orchidee en zijn ziekten

Celada Orchids (lat. Orchidaceae), in de volksmond Orchids, is zeer uitgebreid. Tot nu toe zijn er ongeveer 30.000 botanische soorten in het wild beschreven . Meer dan 100.000 hybriden en cultivars zijn gecreëerd door onder kunstmatige omstandigheden te kruisen. Dit getuigt van hun grote populariteit en populariteit onder sierplantenkwekers. Tegenwoordig is de orchidee in veel huishoudens te vinden.

Na verloop van tijd zal de orchideeënkweker zeker te maken krijgen met ziekten en plagen die deze planten teisteren.

Ze komen vooral voor op verwaarloosde en slecht gekweekte planten. Om een tijdige en juiste diagnose van een ziekte of plaag te kunnen stellen , moet de teler weten wat er abnormaal is aan het uiterlijk en de algemene toestand van zijn plant. Als het probleem in het begin wordt gevonden, is de kans op een succesvolle behandeling veel groter. Houd er echter rekening mee dat Orchideeën regelmatig bladeren verwisselen, dus vergeling van de bladeren kan ook een volledig natuurlijk fenomeen zijn.

Rotten van wortels, pseudoknollen en pinda's

Het wordt gevormd door een langdurige overmaat aan water in het substraat. Het kan ook worden veroorzaakt door de toevoeging van besmette grond of besmet gereedschap. De zieke plant verzwakt, groeit niet en kan geleidelijk afsterven.

We controleren het wortelstelsel van de plant en verwijderen de aangetaste delen, die bruin en zelfs papperig zijn. We laten alleen stevige witte delen van de wortels achter, die we voldoende zullen behandelen met fungiciden. Daarna planten we de Orchidee in een nieuw substraat en bloempot. We zullen de zieke delen vernietigen.

Bloemblad meeldauw

Als de omgeving waarin de Orchidee wordt gekweekt te warm en vochtig is, kan deze worden besmet met de Botrytis-schimmel. De ziekte manifesteert zich door bruine tot zwarte vlekken op de bloemen. Het is erg besmettelijk. De bloembladen moeten onmiddellijk worden verwijderd en vernietigd. Ook de teeltomstandigheden moeten hierop worden aangepast. We behandelen de plant met een schimmeldodende oplossing.

Zwartrot

Als het op een plant staat   te lang stilstaand water, kunnen zwarte vlekken op de bladeren verschijnen, die zich geleidelijk door de plant verspreiden. Verwijder en vernietig de aangetaste delen, behandel de plant met een fungicide spray.

Bacterieel zacht en bruinrot

Deze ziekte tast orchideeën aan die zijn gekweekt in een ongepast warme en vochtige omgeving. Verspreid met water. Symptomen zijn waterige delen van de bladeren, die vaak geel omzoomd zijn. De ziekte verspreidt zich snel naar de wortels en pseudoknollen van orchideeën. De rotte delen ruiken onaangenaam. We zullen de geïnfecteerde delen verwijderen en vernietigen. We behandelen de hele Orchidee en alle nabijgelegen planten met een geschikt fungicide.

Virale ziekte

Virose is de gevaarlijkste ziekte die orchideeën treft. Infectie van de plant met virussen manifesteert zich door een algehele langzame groei, vervorming van bladeren en bloemen. Chlorotische vlekken vormen zich op de bladeren. Virussen introduceren planten bij het ongedierte of brengen ze over met geïnfecteerde gereedschappen. Een effectief middel voor de behandeling van virose is nog niet bekend. Aangetaste planten moeten worden vernietigd.

Dierlijk ongedierte

Schilden

Ze vallen volwassen planten aan en beschadigen bladzuigers. Het schild (behoort tot de Wormen) heeft een lichaam dat wordt beschermd door wasafscheidingen in de vorm van een schild. Een volwassene houdt zich voor het leven aan één plaats vast. Als we een klein voorval vinden, verwijderen we ze mechanisch door ze eerst in te wrijven met een sopje. Als een grote hoeveelheid wordt gedetecteerd , passen we herhaaldelijk de insecticide oplossing toe, waarbij de werkzame stof wordt afgewisseld. Voeg een wasbevochtigingsmiddel toe aan de spray.

Puklice

Ze schaden Orchideeën ook door te zuigen groentesappen. Hun optreden wordt gesignaleerd door verschillende fysiologische aandoeningen van de plant. Puklice (behoort tot de Wormen ) hebben een met wasafscheidingen bedekte rug in een ovale of ronde vorm. Bij een kleine gebeurtenis kunnen we het ongedierte insmeren met alcohol en mechanisch verwijderen. Bij een grote gebeurtenis spuiten we met insecticiden , die we afwisselen. We voegen een bevochtigingsmiddel toe aan de spray.

Bladluizen

Ze parasiteren op de bovengrondse delen van planten - op bladeren, stengels en bloemen. Door een grote hoeveelheid sap te pompen, voorkomen ze dat de Orchideeën gezond groeien. Organofosfaatinsecticiden worden herhaaldelijk gebruikt voor sproeien en moeten worden geroteerd.

Wortelluizen

Ze vallen de ondergrondse delen van de Orchideeën aan, die de zigeuners schaden. Organofosfaatinsecticiden worden afwisselend toegepast.

Mijten

Ze komen vooral voor aan de onderkant van bladeren. Een fijn spinnenweb vestigt de aandacht op hun aanwezigheid en dat de bladeren even stoffig zijn. Ze vermenigvuldigen zich zeer snel en krijgen weerstand tegen sproeien. Er moet onmiddellijk actie worden ondernomen. Het is noodzakelijk om de aangetaste delen van de plant te verwijderen en te vernietigen. Acaricide sprays worden herhaaldelijk gebruikt om mijten uit te roeien - het is noodzakelijk om ze af te wisselen.

Professionele imitaties van orchideeën

Het nadeel van het kweken van Orchideeën in onze klimatologische omstandigheden is dat deze decoratieve bloemen alleen binnenshuis kunnen worden gekweekt. Kunstmatige imitaties van Orchideeën, geproduceerd in een zeer breed assortiment, kunnen echter gemakkelijk worden gebruikt om exterieurs te voltooien.

Imitaties van verschillende soorten Orchideeën kunnen in verschillende uitvoeringen worden gekocht. Zowel als planten in potten, maar ook als losse bloeiende twijgen, of in de vorm van prachtige guirlandes . Alle geproduceerde varianten zijn in meerdere maten. Het algehele uiterlijk van de imitaties is niet te onderscheiden van de levende originelen. Textiel wordt gebruikt in combinatie met kunststoffen voor de productie van bloemblaadjes. Stengels, bladeren en luchtwortels zijn gemaakt van hoogwaardige kunststoffen met behulp van de nieuwste technologieën. Hierdoor kunt u uw Orchidee overal neerzetten waar u maar wilt. Je hoeft geen rekening te houden met de temperatuur, luchtvochtigheid, licht. Een ander voordeel van Orchideeën imitaties is dat ze, waar ze ook geplaatst worden, geen onderhoud nodig hebben . Ze hoeven alleen maar het stof af te vegen en af te spoelen met water. Gezien hun lange levensduur zijn ze zeker een goede keuze.