Neem contact met ons op info@hk-green.eu

Top 7 tips om je kantoor gezellig te maken

Het is geen geheim dat we het grootste deel van ons leven in ons werk doorbrengen. Werkgevers proberen op verschillende manieren om werknemers een zo goed mogelijk gevoel op het werk te geven. Diverse voordelen, interessante workshops of fruitdagen van de week zijn niet meer nieuw. In het artikel van vandaag proberen we je echter een paar tips te geven om het interieur van de werkplek gezellig te maken.

Luchtigheid is een vanzelfsprekendheid

Overvolle kamers met meubels zijn niet meer in. De trend is de zogenaamde minimalistische stijl. Plaats daarom geen meubels die niet nodig zijn in kantoren. De stroom van creativiteit en ideeën komt gemakkelijker los in een ruimte, die wordt gekenmerkt door luchtigheid. Grote ramen waardoor de zonnestralen de ruimte binnendringen, zijn zeker wat u echt nodig heeft in uw kantoor.

Een goed verlichte ruimte is de sleutel tot succes.
Een goed verlichte ruimte is de sleutel tot succes.

Kamer kleur

Hoewel sombere kleuren zoals grijs de trend zijn, is het niet altijd nodig en volg je de laatste trends. Helemaal niet als je het wilt toepassen op de ruimte waar de werking van je bedrijf zich ontwikkelt. Een zekerheid waar je zeker niet naast zult stappen is een tijdloze klassieker - wit. U kunt echter ook voor andere felle kleuren gaan, zoals geel of erwtengroen, maar zulke sterke kleuren kunnen de creativiteit van uw medewerkers negatief beïnvloeden. Zoals we weten, is de smaak van iedereen anders en wat u lekker vindt, komt mogelijk niet overeen met de smaak van uw medewerkers. Als u bovendien op wit gokt, wordt het voor u gemakkelijker om uw kantoor in te richten.

Dankzij de witte kleur op de muren zijn jij en je medewerkers gegarandeerd tevreden
Dankzij de witte kleur op de muren zijn jij en je medewerkers gegarandeerd tevreden

De geur van de kamer mag niet overweldigen, maar prikkelen

Onze zintuigen zijn uiterst belangrijk bij het uitvoeren van het werk. Als je de best mogelijke sfeer wilt bereiken, moet je de geur zeker niet vergeten. We raden aan om frisse geuren te gebruiken met een lichte bloemige geur. Pas echter op dat de geur niet te veel is. Dit kan de aandacht en concentratie van uw medewerkers negatief beïnvloeden. Immers, zoals ze zeggen, minder is soms meer.

Zet niet het groene stopbord

Goed oud en vertrouwd. Veel ontwerpers zijn het erover eens dat het dankzij planten is dat de creatieve kant van mensen enorm groeit en op volle toeren draait. Feit is dat veel kunstenaars veel bloemen in huis hebben.

Niet alleen praktische, maar vooral esthetische vorm zal bijdragen aan een compleet geheel, wat meer dan alleen wenselijk is. De hete trend is de zogenaamde groene wanden die kunnen dienen als toegangspoort tot de werkplek in de gang. Je kunt echter ook bloemen met een grotere gestalte pakken, zoals de zeer populaire dracena of ficus, of juist het tegenovergestelde - kleinere gestalte, zoals peperomia, svokrin-tong of ook agave.

In het interieur stap je zeker niet op het groen.
In het interieur stap je zeker niet op het groen.

Muur van visies en ideeën

Het is handig om een plek in uw kantoor te hebben waar ideeën worden opgeschreven. Het lijkt misschien dat dit prikbord storend is en niet past in het totale ontwerp, maar het tegendeel is waar. Zo'n storend element doorbreekt de gebruikelijke stereotiepe en steriele omgeving. Plaats zo'n prikbord op de plek waar je ogen het vaakst vallen. Vergeet niet de marker van dichtbij te plaatsen. Je weet nooit wanneer je een idee bedenkt dat een doorbraak in je bedrijf kan betekenen. En rustig morgen of zelfs een paar jaar.

Interessante en vooral praktische specialisatie van kantoorruimte.
Interessante en vooral praktische specialisatie van kantoorruimte.

De kamer moet zo licht mogelijk zijn

Natuurlijk licht is natuurlijk de beste keuze. Maar wat te doen als uw pand onvoldoende daglicht binnendringt? Je vindt talloze verschillende soorten verlichting op de markt. Wees echter voorzichtig dat het resulterende effect geen roddels heeft - wat niet het doel is.

Veel licht is erg belangrijk voor het concentreren van uw medewerkers.
Veel licht is erg belangrijk voor het concentreren van uw medewerkers.

De vergaderruimte mag zeker niet ontbreken

Het succes van uw bedrijf zit in elk klein ding. Een vergaderruimte is een belangrijk punt ten goede. In zo'n ruimte wordt meestal een maximale tafel met stoelen geplaatst. Zie je hoe alle punten met elkaar verbonden zijn?

Zo kan je vergaderruimte er stijlvol en tijdloos uitzien
Zo kan je vergaderruimte er stijlvol en tijdloos uitzien