Neem contact met ons op info@hk-green.eu

Kleuren van 2021 in het interieur

Velen van ons volgen de trends die zijn ingesteld. Of het nu de mode-industrie is of de industrie die zich bezighoudt met design. Wereldontwerpers hebben zoals gewoonlijk kleuren voor het lopende jaar gebracht, die worden vermeld als de hit van het jaar. In het artikel van vandaag laten we je kennismaken met kleurtrends die je thuis kunt toepassen.

Grijs in combinatie met knalgeel

Twee kleuren die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen. Als je deze twee kleuren echter toepast op het interieur, zul je merken dat het in werkelijkheid totaal anders is. Deze twee kleurschakeringen in harmonie vormen een perfect geheel. De felgele kleur wordt als een extreem positieve en optimistische kleur beschouwd. Zelfs een kleinigheid in de vorm van detail in de decoratie kan wonderen doen en de aandacht trekken. Integendeel, de grijze kleur is nodig voor een degelijke en esthetisch interessante kleur, die in geen enkel interieur mag ontbreken.

Als je vraagt welke decoraties je moet kiezen voor zo'n kleurstructuur, dan is het antwoord simpel. Zet in op de klassiekers. Bloemen zijn meestal de beste decoratie die het ontwerp compleet maakt en de kamer ziet er gegarandeerd uit als een catalogus. En welke bloemen moet je kiezen? De keuze is aan jou. We raden echter aan om naar bloemen te grijpen die groter zijn .

Elegante woonkamer.
Elegante woonkamer.

Bruin-grijze tinten als een echt gevoel van comfort en warmte

Het is geen vergissing om deze tinten te associëren met de natuur. Bij het kiezen van deze tinten vertrouwden de ontwerpers op wat veel mensen leuk vinden - de natuur. Shades zijn bedoeld om een gevoel van veiligheid te creëren, om te helpen ontspannen. Velen komen uit de huidige situatie, die constant onder druk staat. Daarom moet u voortbouwen op deze kleurschakeringen. Geloof ons, de kracht in kleuren is aanzienlijk en soms is genoeg niet genoeg om je blij en gelukkig te maken in je huis.

Als je niet zulke grote stappen durft te zetten als het aanbrengen van muurverf, pak dan accessoires in deze tinten. Is uw stoel in slechte staat en overweegt u een nieuwe te kopen? Bruin-grijze tinten op de stoelhoezen zijn een aansprekend en ook tijdloos element.

Wat mag er niet ontbreken in een woonkamer met natuurlijke tinten? Bloemen! Bruin of grijs zonder mooi groen in de vorm van bloemen is als een kopje koffie zonder oor! Vergeet daarom bloemen niet . Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ook een heilzame werking op het menselijk lichaam.

Gezellige woonkamer.
Gezellige woonkamer.

Groenblauw met een koele ondertoon

Elegantie en luxe. Het zijn precies deze woorden die deze kleurtint omschrijven, die ook bedoeld is als de kleur van 2021. Een uitgebalanceerde en rustige tint die perfect stimuleert om de geest tot rust te brengen. Deze kap geeft je gegarandeerd de juiste sfeer waar in elk huis vraag naar is.

Als je je afvraagt wat je moet kiezen voor zo'n kleur, hoef je niet lang te wachten op een antwoord. Natuurlijke materialen zoals hout zijn bijzonder geschikt voor deze schaduw. Bouw voort op klassiekers en pas geen witte kasten toe op het interieur, maar integendeel - gewoon hout, dat op zich perfect is. Een ander element dat met deze dominante kleur niet mag ontbreken in het interieur zijn gouden accenten in de vorm van een lamp of poten op fauteuils of een vergadertafel. Aangezien de gekozen kleur een koele ondertoon heeft, grijp zeker niet naar zilveren accenten. Als je deze stap zou zetten, zou de kamer er uiteindelijk steriel en zielloos uit kunnen zien - wat we natuurlijk niet willen. De gouden kleur heeft een warme ondertoon en past daardoor bij de gekozen tint.

Luxe woonkamer.
Luxe woonkamer.

Beige tint met roze ondertoon als teken van luxe

Denk je erover na hoe je van je woonkamer een luxe kamer kunt maken zonder al het bezit te missen? Wij hebben een oplossing voor u. Deze kleurtint wordt als tijdloos en luxueus beschouwd. Als u besluit deze verf op de muren aan te brengen, maakt u geen fout. Omdat deze kleur als tijdloos en smaakvol wordt beschouwd, zal hij je zeker niet snel gaan vervelen. Een ander voordeel van deze kleur is dat hij erg zacht en ongelovig is. Dankzij deze features wil je niet meer veranderen na een maand.

Wel raden wij aan om accessoires in deze kleur terug te tunen naar warme tinten. Je kunt gouden accenten balanceren met zwarte deuren op kasten en je zult gegarandeerd veel bezoekers van je huis verbazen. Je kunt ook een behang pakken dat natuurlijke motieven zou bevatten, zoals bloemen of bladeren. In aanvulling op de achtergrond, niet de klassieke pot vergeet bloemen . Planten zijn , zoals je weet, een onmisbaar element in elk interieur.

Minimalistische woonkamer.
Minimalistische woonkamer.

Aquarel blauw

Zacht, gedempt of tropisch. Dit alles bevat een kleur die ook gekozen is als de kleur van 2021. Niet alleen perfect voor in de woonkamer, maar ook geschikt voor de slaapkamer of badkamer. Het kan een ongekend samenspel creëren met warme of aardse ondertonen. Als je besluit om de tourverf op de muren aan te brengen, zal de kamer zeker worden gekenmerkt door frisheid en exotisme.

We raden aan om accessoires of meubels in deze tint af te stemmen op de reeds genoemde aardse en warme tinten. Natuurlijk mogen we bloemen ook niet vergeten. Als je meer ruimte hebt, pak dan zeker grotere bloemen . Als uw kamer is iets kleiner, bereiken voor de bloemen die kleiner zijn . Maar vergeet bloemen zeker niet. Dankzij de bloemen ziet je kamer er heel en ingericht uit als een eersteklas ontwerper.

Moderne woonkamer.
Moderne woonkamer.

Roestig als kers op de taart

Roestige kleur wordt gekenmerkt door het feit dat het rustgevend aanspreekt. Het is perfect voor een ruimte waar je veel warmte en rust nodig hebt. Hierdoor past hij uitstekend in de woonkamer. Combineer het met mahonie of kersenhout en je zult zeker kunnen bogen op een perfecte woonkamer, die niet alleen dit jaar, maar ook een paar jaar later een hit zal zijn.

Kies je voor deze unieke kleur, dan hoef je deze niet per se alleen op de muren aan te brengen. U kunt kiezen voor een variant in de vorm van een meubeltoepassing. De zitting kan vaak de aandacht naar zich toe trekken en daarom is het geschikt en interessant als je even naar de roestige schaduw van de hoes op de zitting reikt.

Originele woonkamer.
Originele woonkamer.

Ben je geïnteresseerd in welke kleuren de kleuren van 2020 werden genoemd? U kunt ons artikel lezen waarin we de kleuren van het voorgaande jaar presenteerden.