Neem contact met ons op info@hk-green.eu

Een slaapkamer die niet alleen een plaats van rust en ontspanning is

Ieder van ons verlangt ernaar dat zijn huis of appartement er gezellig, smaakvol en representatief uitziet. In de volgende artikelen nemen we je stapsgewijs door alle kamers van je huis.

Zoals we al eens zeiden, hoef je niet de laatste trends te volgen. Trends moeten in de eerste plaats als inspiratie voor u dienen voor het geval u op een bepaald moment tijdens de installatie vastloopt en u niet verder kunt. Maar wat is de prioriteit? De prioriteit is dat u zich op uw gemak voelt in de ruimte waarin u woont. Sommigen houden van minimalisme en laten zich daarom vooral inspireren door interieurontwerpen die inspiratie en tips bieden op zoek naar de eisen en voorkeuren van minimalisten. Anderen geven de voorkeur aan een mix van stijlen en zijn daar blij mee. Onthoud dat uw comfort voorop staat en niet wat wereldontwerpers verkiezen.

Het meest dominante element in de slaapkamer is het bed. In de markt vindt u een aantal stijlen bedden, van klassiek houten tot gestoffeerd tot de steeds populairder wordende zogenaamde. Amerikaanse bedden. De keuze is werkelijk enorm rijk en zorg er daarom voor dat zo'n dominant element een opstap is naar een compleet perfect geheel.

Het bed zou de meest dominante rol moeten spelen in de hele kamer.
Het bed zou de meest dominante rol moeten spelen in de hele kamer.

Het meubilair in de kamer is ook erg belangrijk. De slaapkamer moet in de eerste plaats worden gekenmerkt door luchtigheid, wat bevorderlijk is voor perfecte ontspanning. De hoeveelheid meubels is niet meer binnen. Gooi het meubilair en de grootte van de kamer zeer zorgvuldig weg. Meubelwinkels bieden ook sets aan die perfect bij elkaar passen en het zo makkelijker maken voor hun potentiële klanten om te kopen. De meest geschikte keuze is de aankoop van dergelijke sets. Besluit je echter je eigen weg te gaan, dan ga je zeker niet opzij vanwege jouw voorkeuren. Onze tip is echter om niet te veel meubels in de kamer te plaatsen. Afvragen waarom? Zoals hierboven vermeld, moet de slaapkamer worden gekenmerkt door zijn luchtigheid. Daarom doen massieve meubelstukken zeer snel en ongemerkt afbreuk aan deze essentiële en wenselijke eigenschap van de ruimte. Heb je geen aparte kledingkast in huis of appartement en is het wel nodig om een kledingkast in de slaapkamer te hebben, pak dan maximaal één kledingkast. Het totale aantal meubels in de kamer mag niet groter zijn dan 5.

Een geschikte keuze bij het kiezen van een kast is de zgn inbouwkast met aan de voorzijde een spiegel, waarmee de slaapkamer ook optisch vergroot kan worden.
Een geschikte keuze bij het kiezen van een kast is de zgn inbouwkast met aan de voorzijde een spiegel, waarmee de slaapkamer ook optisch vergroot kan worden.

Gordijnen. Velen vinden het overbodig. Het tegendeel is echter waar. Er zijn veel interessante soorten gordijnen op de markt, die niet alleen als verduistering dienen, maar je ook kunnen beschermen tegen de ogen van nieuwsgierige buren. Gordijnen worden ook beschouwd als het perfecte eindpunt bij de inrichting van het interieur. Ze maken een aangename en gezellige sfeer compleet. Ze hebben echter niet de meest dominante rol bij het gezellig maken van de kamer. Laat de taak over aan het bed. Er zijn ook zogenaamde decoratieve gespen die een esthetische functie hebben en ook erg nuttig zijn.

Gordijnen zijn enorm belangrijk voor het creëren van een perfect geheel.
Gordijnen zijn enorm belangrijk voor het creëren van een perfect geheel.

Een stukje natuur in de vorm van bloemen in je slaapkamer is zeker een geschikte keuze. Bij het kiezen van bloemen raden we aan om naar kleinere bloemen te grijpen. Vooral populair zijn orchideeën, hortensia's of zelfs rozen. Als u echter besluit dat u niet-bloeiende bloemen in uw slaapkamer wilt, is een geschikte keuze bijvoorbeeld aloë vera, zamiokulkas of zelfs een stralende plank. Allergieën zijn een zeer onaangename zaak en daarom zijn kunstbloemen de meest geschikte keuze om dit probleem op te lossen.

Het groen geeft de ruimte de juiste flair
Het groen geeft de ruimte de juiste flair

De kleur op de muren kan wonderen doen. Als je de slaapkamer wilt verlichten en opfleuren, pak dan lichte tinten en ga zeker niet opzij. De waarheid is dat zulke lichte tinten de ruimte zelfs optisch kunnen vergroten. Als u echter geen "effen" wit op de muren wilt hebben, kunt u verschillende tinten beige gebruiken. De keuze is echt ruim. Laat de donkere kleurtinten daarom liever over aan andere kamers waar ze de juiste touch zullen geven.

Een tijdloze witte klassieker is ook een goede keuze.
Een tijdloze witte klassieker is ook een goede keuze.